În rugaciune, pe drumurile vietii

 

În cursul vieţii noastre pe acest pământ, ne așteaptă pe fiecare locuri pe unde trebuie să trecem, oameni de întâlnit, sarcini de înfăptuit, cel mai adesea dificile. Toate acestea alcătuiesc drumul nostru, pe care nu vom putea înainta decât dacă „inima noastră e pregătită”.

Rugăciunea e momentul în  care sufletul poate fi pregătit ca să-și urmeze calea. Desigur, când ne rugăm, nu trebuie să ne gândim tot timpul la truda zilei care ne așteaptă. Dar dacă dorinţele inimii noastre sunt atât de diferite în timpul rugăciunii și atunci când nu ne rugăm, ar mai fi oare vreo rugăciune adevărată? Rugăciunea trebuie să ne transforme dorinţa inimii, însă dorinţa inimii trebuie să irige rugăciunea. „Fă-mă să cunosc căile tale”, dar și: „dăruiește-mi să înaintez pe calea pe care mă aflu”.

Ţinta dorinţei noastre, lumea rugăciunii noastre, toate acestea au un nume: Împărăţia lui Dumnezeu. Așa cum o descrie Evanghelia, ea prinde fiinţă prin multe deplasări, acţiuni ale corpului, întâlniri în care nu se face numai schimb de cuvinte, ci și de bunuri vizibile. Când nu fugim de toate aceste condiţii, Împărăţia lui Dumnezeu apare, trecând prin multe încercări. Ea este acea unitate în care îl aflăm pe Dumnezeu, pe Iisus Hristos, trimisul lui, și-i aflăm pe toţi cei pe care el ni-i dă și ni-i făgăduiește ca fraţi, întâlnind lumea întreagă pe care o preface Hristos.

Sfânta Scriptură trebuie să ne înveţe să facem din rugăciunea noastră o rugăciune a Împărăţiei. Și atunci vom cere, împreună cu lumea, cu lumea și pentru lume: Vie Împărăţia Ta.

Ne vom ruga de asemenea împreună cu momentul pe care-l străbatem, cu riscurile la care credinţa noastră ne supune în această lume. Viaţa noastră ne va apărea incertă, și atunci vom cere pâinea noastră cea de toate zilele. Dușmanii noștri se vor pune în mișcare, și vom avea nevoie să cerem: izbăvește-ne de rău. A te ruga pentru că mergi și a merge pentru că te rogi, iată drumul Împărăţiei.

Putem dori și „un pământ nou”, din moment ce cerem ca voinţa lui Dumnezeu să se facă pe pământ precum în cer, și din moment ce Hristos ne-a spus că cei milostivi vor stăpâni pământul. El cita psalmul 37:

Încrede-te în Domnul și fă binele;

locuiește pământul și păstrează-ţi credinţaa.

4 Caută-ţi bucuria în Domnul

și el va asculta cererile inimii tale.

5 Încredinţează-i Domnului calea ta

și încrede-te în el,

și el va duce la îndeplinire;

6 el va face să strălucească dreptatea ta ca lumina

și judecata ta ca soarele la amiază.

7 Stai în tăcere înaintea Domnului și așteaptă-lb;

nu-l invidia pe cel care are reușită în drumul său,

pe omul care urzește viclenie.

8 Ferește-te de mânie, depărtează de la tine furia,

nu te aprinde, ca să nu faci răul,

9 fiindcă cei ce fac rele vor fi nimiciţi,

iar cei ce nădăjduiesc în Domnul vor moșteni pământul.

Dupa Pr. Paul Beauchamp, biblist

 

Reclame

Autor: agnesD

Cineva care cauta, cerceteaza, si doreste sa transmita lucruri care-i par valoroase. Din lipsa de timp pentru a traduce si rezuma, pun în acest blog texte în româna, franceza si engleza.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s