Emmaus: Hristos a intrat

În locul întrebării : „Credeţi în Înviere ?” ar fi poate mai bine dacă am fi interpelaţi astfel : „Sunteţi oameni pe cale să învie?”

Atunci când, alături de Hristos, vom întreprinde pelerinajul interior ce conduce la mântuire, vom începe prin a ne întoarce din drum, revenind la Ierusalim, în cazul nostru, la locul propriilor noastre pătimiri, acolo unde ne-au răstignit jignirile şi neputinţele.

Precum pelerinii, ne vom goli desaga plină de dureri, amărăciuni şi mâhniri, şi vom merge până la capăt, trecând dincolo de neputinţa de a spera în ceva. Şi atunci vom primi – poate! – cuvântul acesta al Domnului Iisus :  „Nu trebuia oare ca Hristos să pătimească acestea, pentru ca să intre în slava Sa?”

Va veni, cândva, ziua în care vom putea spune, la rândul nostru, fără ca altcineva să aibe dreptul de a o spune în locul nostru : da, a fost nevoie să străbat un anume drum al Crucii, pentru a simţi cum Dumnezeu mă umple de bucuria Lui. Nu am pătimit degeaba : TREBUIA să fie sfărâmată acea buturugă, pentru ca s-o cuprindă flacăra Prezenţei Sale, şi să mă aprindă dinăuntru.

Şi a intrat să rămână cu ei. Dar unde anume a intrat? În textul lui Luca nu e vorba de nici o casă, de nici un han… venindu-şi apoi în fire, cei doi aveau să recunoască: „Oare nu ardea în noi inima noastră, când ne vorbea pe cale şi ne tâlcuia Scripturile?”

Nu se poate oare înţelege prin aceasta că Hristos a intrat pentru întotdeauna în inima lor?

Ce uimitoare asemănare între cele două cuvinte : Nu trebuia oare ca Hristos să pătimească acestea, pentru ca să intre în slava Sa ?

Şi a intrat să rămână cu ei. 

Se poate spune că Iisus intră în slavă, în Viaţa luminoasă a lui Dumnezeu, atunci când poate intra, pentru întotdeauna, într-un suflet!

După L.Basset

Tablou de CaravaggioAfficher l'image d'origine

Reclame

Autor: agnesD

Cineva care cauta, cerceteaza, si doreste sa transmita lucruri care-i par valoroase. Din lipsa de timp pentru a traduce si rezuma, pun în acest blog texte în româna, franceza si engleza.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s