Ofensabilii

Cu drezina

Peretele libertății de exprimare, Charlottesville, Virginia (sursa) Peretele libertății de exprimare, Charlottesville, Virginia (sursa)

Poate fi frustrant și uneori chiar revoltător să asiști, creștin fiind, la jigniri și ridiculizări ale creștinismului în spațiul public. Există situații în care pare să se fi depășit orice limită nu doar a bunului-simț, dar și a prostului gust. Alteori se construiesc rechizitorii aspre la adresa Bisericii și a creștinilor pe baza unor minciuni fumate sau a unor calomnii absolut gratuite și ridicole.

Critica împotriva creștinismului pare – spun mulți – a fi singura tolerată și chiar încurajată de poliția vorbirii, reprezentată de diverse organisme de amendat oameni cu gura prea slobodă. Despre creștinism, Biserică, creștini e voie să se spună orice, oricând și în orice formă. Iată o libertate aproape neverosimilă, într-o epocă în care lumea pare să fi devenit extrem de grijulie ca să nu rănească sentimentelor celor tot mai sensibili.

E greu de rezistat uneori tentației de…

Vezi articol original 909 cuvinte mai mult

Reclame

Autor: agnesD

Cineva care cauta, cerceteaza, si doreste sa transmita lucruri care-i par valoroase. Din lipsa de timp pentru a traduce si rezuma, pun în acest blog texte în româna, franceza si engleza.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s