13 iunie, altfel

http://www.romanialibera.ro/opinii/comentarii/mineriada-fara-sfarsit-419631

La 13 iunie 1990, la Bucuresti a murit o speranta. Multi tineri, dintre cei mai buni, au ales sa plece si au plecat, unul dupa altul. La conducerea României s-au instalat durabil cei care au preferat sa pretinda, pâna-n pânzele albe, ca negrul e alb, ca nu s-a întâmplat mai nimic, ca cei batuti trebuie ca aveau ei o vina, de vreme ce-au fost batuti. În loc de elite,o gasca de hoti de o rara nerusinare. Dintr-un articol de Tudor Artenie: 

„Cifrele vorbesc de la sine: 3.500 de oameni bătuți, 1.024 de arestări ilegale, 746 de răniți, 6 morți (conform statisticilor oficiale) sau 130 de morți (cifră neoficială), dar și 6 violuri înregistrate oficial. La Cimitirul Străulești 2 au fost îngropați 128 de morți, mulți având scris pe cruce „neidentificat – iunie 1990“. Au fost trase 1.466 de gloanțe. Cine avea arme? Doar armata, poliția și serviciile de informații. Ancheta asupra acestor evenimente nu a fost niciodată finalizată în mod real. Cine a făcut „lista neagră“ și de unde au avut „minerii cei buni“ adresele de acasă ale oamenilor de pe această listă?”

Adaug, dintr-un editorial de Razvan Chiruta:

“Românii trebuie să se hotărască dacă în loc de o alimentare cu apă preferă un denunţ, dacă în loc de o şcoală preferă un dosar sau în loc de o pâine mai bună preferă nişte cătuşe”, a afirmat Liviu Dragnea, președintele celui mai important partid politic din România, la coada la DNA.

Răspunsul e cum nu se poate mai simplu, din perspectiva noastră: sigur că preferăm o alimentare cu apă, dar numai dacă este făcută la prețul corect, în baza unui contract câștigat legal, la o licitație organizată „pe bune”. Dacă aceste criterii nu sunt îndeplinite, atunci preferăm un denunț. Evident că vrem o școală, dacă nu este realizată de firma finului președintelui consiliului județean, cu materiale de proastă calitate, de zece ori mai scumpe decât pe piață. Dacă acest lucru se întâmplă, atunci, preferăm un dosar penal. Absolut că alegem o pâine mai bună, dar dacă temutele cătușe îi vizează pe politicienii, afaceriștii sau funcționarii statului care ne fură pâinea, atunci, evident, preferăm cătușele.”

http://www.romanialibera.ro/opinii/editorial/cine-sunt–cavalerii-dreptatii–419635

 

Reclame

Autor: agnesD

Cineva care cauta, cerceteaza, si doreste sa transmita lucruri care-i par valoroase. Din lipsa de timp pentru a traduce si rezuma, pun în acest blog texte în româna, franceza si engleza.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s