O atitudine puternică şi convinsă

Prea târziu te-am iubit...

muslim-christian-division-2Răspunsul papei la violenţa teroriştilor islamici nu este „toleranţă”. Este în schimb un „răspuns puternic şi convins”. Gestul musulmanilor care au decis să manifeste solidaritatea lor faţă de creştini pentru asasinarea barbară a părintelui Jacques Hamel este un semn inovativ şi important”. Teologul Bruno Forte, arhiepiscop de Chieti-Vasto, i-a lăsat de puţin timp pe tinerii de la ZMT îndreptându-se spre aeroportul din Cracovia pentru a se întoarce în Italia. Astfel comentează la Vatican Insider prezenţa credincioşilor islamici în biserici.

Ieri în multe biserici musulmanii au fost prezenţi la Liturghie pentru a manifesta solidaritatea lor faţă de creştini. Ce semnificaţie are acest gest?

„Este un gest inovativ şi important, pentru că în mod normal acest lucru nu s-a întâmplat niciodată ca semn comun, public. Şi vrea să semnifice că în multe exprimări ale sale comunitatea islamică vrea să mărturisească public solidaritatea sa faţă de creştini, loviţi de episoade barbare ca acela…

Vezi articol original 465 de cuvinte mai mult

Reclame

Autor: agnesD

Cineva care cauta, cerceteaza, si doreste sa transmita lucruri care-i par valoroase. Din lipsa de timp pentru a traduce si rezuma, pun în acest blog texte în româna, franceza si engleza.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s