Un text de sfântul zilei, Ambrosius

Afficher l'image d'origine

Dumnezeu în căutarea omului rătăcit

Nu degeaba povesteşte sf. Luca trei pilde una după alta: oaia ce s-a rătăcit şi a fost aflată, banul ce s-a pierdut şi apoi a fost găsit, copilul ce a murit şi apoi s-a reîntors la viaţă.

Prin acest leac întreit, ne cheamă să ne îngrijim noi înşine rănile…

Oaia obosită e adusă înapoi de către păstor; moneda rătăcită e găsită; fiul se întoarce de pe calea pierzaniei, pocăit, la părintele lui… 

Să ne bucurăm aşadar că mioara rătăcită prin păcatul lui Adam e ridicată de pe jos de Hristos. Umerii lui Hristos sunt pentru mine braţele Crucii; acolo mi-am depus păcatele, pe spânzurătoarea aceasta mi-am aflat odihna.

Unică prin firea ei, oaia regăsită trăieşte prin mulţi, căci alcătuim cu toţi în Hristos un singur trup. De aceea este scris: „Sunteţi trupul lui Hristos şi mădulare din mădularele lui” (1 Cor 2,27).

„Fiul omului a venit pentru ca să se mântuie ce a fost pierdut” (Lc 19,10), ceea ce înseamnă toti oamenii, pentru că „dacă toţi mor în Adam, toţi retrăiesc în Hristos” (1 Cor 15,22)…

… Ca oi pierdute ce suntem, să ne rugăm Domnului să ne ducă la apa odihnei, la păşunile cele bogate. Monezi mărunte fiind, să ne păstrăm valoarea. Iar ca fii, să alergăm la Tatăl.

Afficher l'image d'origine

 Basilica Sant’Ambrogio, Milano

 

Reclame

Autor: agnesD

Cineva care cauta, cerceteaza, si doreste sa transmita lucruri care-i par valoroase. Din lipsa de timp pentru a traduce si rezuma, pun în acest blog texte în româna, franceza si engleza.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s